Aktiv fjelltrim i Eksingedalen 2017

Turgruppa i Eksingedalen IL melder om nok eit aktivt turår i Eksingedalen! Aldri før har så mange registrert seg i Fjelltrimbøkene. Det er notert 3 235 namn i 2017, mot 2 635 namn året før. Heile 80 av dei 101 medlemmane i laget har namnet sitt i ei eller fleire av Fjelltrimbøkene, ein auke på 569 oppføringar av medlemmar på tur. 29 har greidd alle dei 15 postane, og dei får kruset.

Turglade folk på Nonhaugen 23.august 2018

Trimappen til Bergsdalen Opp har nok utan tvil hatt posistiv effekt for aktiviteten. Og når mange trakkar stiane vert dei både tydelege og ryddige. Til Kultatoppen vart stien frå Bergofossen lettare og lettare å sjå utover sesongen. Kultatoppen var ein populær post i trimappen, og fekk flest besøk også i bøkene til Fjelltrimmen denne sesongen, med 439 noterte namn.

Turgruppa premierer dei mest aktive på årsmøtet laurdag 3.februar. Det vert utdeling av kruset til dei 28 som har greidd det -  og tre vinnarar får gåvepremie. Kven vinnarane er, er hemmeleg fram til laurdag. Men, det kan røpast at den som gjekk aller mest nådde 524 turpoeng!

Turgruppa har i 2017 gjennomført 2 skiturar og åtte onsdagsturar denne sesongen. I tillegg har gruppa skipa til Kom deg ut-dag i februar -17 og "Opptur" i mai, "Opptur" vart gjennomført for heile skulen, saman med Voss Utferdslag. Den årlege sykkelturen frå Gullbrå vart i samband med "Tour des Fjords" 25.mai, og enda opp ved Modalstunnelen. Turgrupa vart også invitert til å vera med og opna den nye, flotte brua på veg til Flatekvalstølen i oktober.

Langfredagsturen vart reine folkevandringa til Kvitanosi. Etter mykje dårleg vêr kom endeleg dagen med sol og fantastisk påskevêr! "Uoffisiell teljing" på Gullbrå talde 200 på tur. Mange blide fjes var å sjå, i ein jamn straum både opp og ned.

Drøymedag til Kvitanosi langfredag, 14.april 2017.

 

meir fisk